Avanteen kanssa elävä superisä Hiren keskittyy perheeseensä

Hirenille tehtiin avanneleikkaus hänen ollessaan vähän yli kolmekymppinen, kun hän oli ensin sairastanut Crohnin tautia 7 vuoden ajan. Nyt, 40-vuotiaana, hän nauttii taas ulkoilusta, suunnittelee perhelomia ja harrastaa rajuja painileikkejä lattialla lastensa kanssa.

Lue, miten avanne muutti Hirenin elämän – niin henkisesti kuin fyysisesti.

Miten muut ihmiset kuvailevat minua? Hauska, ystävällinen ja kupliva! Elämä on elämistä varten, ja avanne on antanut minulle itseluottamusta ja elinvoimaa tehdä melkein mitä vain haluan. Suurin intohimoni on perheeni, ja nautin jokaisesta päivästä vaimoni ja poikieni kanssa. Tuntuu hyvältä hyvittää osa ajasta, jonka menetin ennen avanneleikkausta kokemieni terveysongelmien vuoksi. Olen vaimolleni velkaa häämatkan ja joitakin perhelomia!

Sain elämäni takaisin

Asun Isossa-Britanniassa, ja ennen avannetta vietin vuosia vuorotellen sairaalassa ja kotona. Nyt keskityn ja käytän energiani perheeseeni sekä ulkoiluun ja urheiluun. On tuntunut hyvältä palata pyörän selkään!

Kun avanteeseen tottuu, se tuntuu aivan normaalilta. Poikani Arin, joka on 4-vuotias, ei pidä sitä mitenkään ihmeellisenä. Isällä on pussi ja siinä se... se ei tunnu hänestä lainkaan oudolta. Avannepussini ansiosta voin riehua huoletta poikien kanssa, ryömiä lattialla, kantaa heitä reppuselässä ja antaa heidän kiipeillä päälläni. Ei ole mitään, mitä emme voisi tehdä yhdessä.

Olen myös valtava jalkapallofani. Vaikka poikani ovat vasta neljä ja kaksi, he seuraavat isäänsä ja tukevat parasta joukkuetta, joka on Arsenal! Itse asiassa aion viedä poikani vuoden 2026 MM-kisoihin, jotka pelataan eri kaupungeissa Amerikassa, Kanadassa ja Meksikossa. Toivon voivani järjestää itselleni ja lapsille upean matkan, seikkailla, nähdä hienoja jalkapallopelejä ja luoda muistoja, jotka kestävät koko elämän.

Perhe-elämän ohella työskentelen erikoismaalien valmistuksen ja sekoittamisen parissa. Tämä on minulle aivan uutta, kun olen aiemmin toiminut apteekkien johtotehtävissä. Kaikki kollegani ovat olleet todella kannustavia. Inhoan salaisuuksia ja haluan olla rehellinen tilanteestani. En häpeä avannettani, ja jos avoimesti puhuminen voi auttaa edes yhtä ihmistä, se on sen arvoista. Itse asiassa yhdellä edustajallamme on haavainen paksusuolitulehdus, ja olen puhunut hänen kanssaan siitä, millaista avanteen kanssa on elää. Hän kertoi minulle, että häntä on auttanut paljon puhua tästä asiasta jonkun oman ikäisensä kanssa.

Minun Crohnin taudin diagnoosini

Minulla diagnosoitiin Crohnin tauti vuonna 2011 oireiden puhjettua melko nopeasti. Aluksi minulla oli vatsakipua, vaikeuksia käydä vessassa ja hieman verta ulosteessa. Miehenä yritin tietenkin jättää oireet huomiotta. Lopulta jouduin kuitenkin sairaalaan akuutin kivun vuoksi. Olin siellä kaksi viikkoa, kun he tekivät useita testejä ja selvittivät, mikä minulla oli.

Loppuvuodesta 2017 vaimoni ja minä saimme ensimmäisen poikamme, mikä oli todella iloinen hetki avioliitossamme. Mutta yhtenä iltana Arinin ollessa vain muutaman viikon ikäinen vaihdoin hänen vaippaansa, ja hän potkaisi minua vatsaan. Tämä aiheutti niin kovaa kipua, että menin takaisin sairaalaan. Tällä kertaa kirurgi sanoi, että minulle oli tehtävä avanne.

Avanneleikkaukseni

Vaimoni ja minä olemme olleet naimisissa kahdeksan vuotta, ja hän on ollut tukipilarini kaiken tämän ajan. Hän on yksinkertaisesti mahtava. Hänellä on sairaanhoitajatausta ja leikkauksen jälkeen hän vaihtoi sidokseni aina tarvittaessa.

Helpotus avanneleikkaukseni jälkeen oli meille molemmille valtava. Minun oli opeteltava toimimaan avanteen kanssa, mutta se todella antoi minulle elämäni takaisin. Vihdoin sain itseluottamusta olla sängyssä vaimoni kanssa, enkä avannepussieni ansiosta pelkää, että avanne vuotaisi. Voin myös olla pojilleni aktiivinen isä. Kun he molemmat ovat alle viisivuotiaita, arki on kiireistä mutta hauskaa. He heräävät aina aikaisin, ja nyt pysyn heidän perässään.

Terveen ihon ja oikean avannesidoksen merkitys

Olen aina tiennyt ihon terveydestä, sillä minulla on ollut vitiligo (sairaus, joka aiheuttaa ihon värin katoamista alueittain) käsissäni 20-vuotiaasta lähtien. En ole koskaan tuntenut tarvetta yrittää peitellä sitä, vaikka sain diagnoosin melko nuorena ja olisin voinut tuntea oloni vaivaantuneeksi siitä. Ihon terveys on tärkein asia, ja avanteen kanssa eläessä on hyvin tärkeää pitää sitä ympäröivä iho mahdollisimman puhtaana ja kuivana.

Jos käytössä on oikeanlainen avannepussi ja se istuu hyvin ja pysyy paikallaan, ongelmia ei ole. Jos avanne-eritettä vuotaa iholle, se aiheuttaa polttelevan tunteen ja pussi pitää vaihtaa heti.

Varmista, että saat oikeanlaisen ja oikean kokoisen kehollesi sopivan avannesidoksen, ja kiinnitä se luotettavasti. Avannehoitajasi voi auttaa sinua löytämään itsellesi parhaan vaihtoehdon. Minä käytän Dansac-sidoksia, jotka täyttävät tarpeeni. Ihonsuojalevyni ovat valmiiksi oikean kokoisiksi leikattuja, ja levyjen kiinnitysaine on todella hyvä.

Lisäksi ajelen avannettani ympäröivän alueen, jotta lyhyet karvat eivät jää kiinni irrottaessani sidoksen. Tavallisesti vaihdan pussin kerran päivässä suihkun jälkeen. Puhdistan kiinnitysaineen pois Dansac EasiSpray -liimanpoistoaineella, kuivaan kaiken huolellisesti ja joskus jätän sidoksen pois muutamaksi minuutiksi, jotta ihoni saisi ilmaa. Jos iho on punainen tai kipeä, ota yhteyttä avannehoitajaan.

Uusi elämäni avanteen kanssa

Miten ällistyttävä olikaan se hetki, kun olin saanut avanteen! Oivalsin äkkiä, etten saa antaa minkään pidätellä itseäni. Avanneleikkaus muutti minut täysin henkisesti ja fyysisesti, ja se on mullistanut elämäni täysin. On ilo sanoa kutsuihin KYLLÄ, sillä tiedän, että minulla on itseluottamusta ja energiaa tehdä mitä haluan ja mennä taas minne haluan.

Koska olen isä kahdelle nuorelle lapselleni, en anna minkään estää minua elämästä eloisaa, energistä elämää, ja olen päättänyt ajatella positiivisesti ja katsoa eteenpäin. Ennen vuoden 2026 MM-unelmamatkaa suunnittelen myös upeaa perhelomaa, sillä emme ole olleet matkoilla sen jälkeen, kun menimme Intiaan ennen ensimmäistä COVID-19-sulkua. Pojat haluaisivat ehdottomasti vesipuistoon, ja olen valmis taas uimaan. Luulen siis, että katsomme lomia Teneriffalla (suurin Espanjan Kanariansaarista) tai ehkä Turkissa ja muissa lämpimissä tai aurinkoisissa paikoissa, jotka sopivat perheille.

Loma tulee olemaan mahtava, ja sitä on mukavaa ajatella. Mutta se, mitä todella rakastan, on jokapäiväinen elämä terveenä, energisenä isänä, jolla nyt vain sattuu olemaan avanne. Kun voin leikkiä poikien kanssa, viedä heidät puistoon, katsella heidän kukoistavaa kasvuaan ja viettää aikaa vaimoni ja koko suvun kanssa, voin tuntea oloni onnelliseksi. Niin monien ylä- ja alamäkien jälkeen avanne on antanut minulle elämäni takaisin, ja odotan innolla, että saan luoda lisää upeita muistoja perheeni kanssa.


Tarinansa kertoneet henkilöt ovat saaneet korvauksen Hollister Incorporated -yhtiöltä. Esitetyt tarinat, lausunnot ja mielipiteet koskevat kuvattuja henkilöitä. Nämä tarinat edustavat heidän kokemustaan, mutta tarkat tulokset ja kokemukset ovat yksilöllisiä ja henkilökohtaisia.