Opastusta avanneleikatulle | Dansac FI

Dansac lausunto – COVID-19 ja toimitusketju Lisätietoja

Dansac About Us

Opastusta avanneleikatulle

Sairaalahoito ja toipuminen

 

On tärkeää tottua avanteeseen sekä fyysisellä että psyykkisellä tasolla. Vaikka haavan parantumisvaiheessa voi tuntua kipua, on tärkeää noudattaa terveydenhuollon ammattilaisten antamia ohjeita. He tuntevat tilanteesi ja voivat opastaa ja auttaa sinua vaikeiden hetkien aikana.

 

Uusi elämäsi avanteen kanssa alkaa, kun kotiudut sairaalasta. Vähitellen alat ymmärtää, kuinka avanteen kanssa toimitaan, ja opit uusia asioita niin, että voit nauttia elämästä samaan tapaan kuin ennen leikkausta. Itseluottamuksesi kasvaa ja kehittyy.

Napsauttamalla alla olevia linkkejä pääset lukemaan lisää aiheesta.

Vinkkejä ja ohjeita -sarja

Sarja, jossa esitellään suosittuja vinkkejä ja ohjeita on tarkoitettu opastukseksi leikkaukseen, sen jälkeisiin kuukausiin sekä myöhempään elämään. Sen tarkoituksena on myös auttaa sinua sopeutumaan uuteen elämään avanteen kanssa. Kirjasiin on koottu vinkkejä ja ohjeita, joiden lähteinä ovat 'elämänkoulun' käyneet asiantuntijat eli avanteen kanssa elävät ihmiset sekä terveydenhuollon ammattilaiset. Niissä käsitellään monia eri aiheita: aina paksusuoliavanteen päivittäisestä hoidosta matkustamiseen ja ruokailutottumuksista seksiin ja parisuhteisiin saakka.

Avanteen kotihoito

Avannesidoksen parhaan mahdollisen mukavuuden ja varmuuden kannalta on tärkeää tietää, kuinka pussi vaihdetaan oikein. Kotihoito-sarjan lehtiset ja videot kuvaavat avanteen päivittäistä hoitoa ja yksi- tai kaksiosaisen avannesidoksen pussin vaihtoa.

Kirjasissa on vinkkejä ja ohjeita avanteen päivittäiseen hoitoon sekä kuvalliset, vaiheittaiset ohjeet avannepussin vaihtoon. Jos kaipaat havainnollistavampaa esittelyä, voit halutessasi katsoa joko yksi- tai kaksiosaisen avannesidoksen vaihtamista kuvaavan opastusvideon.


Avanne osana elämää

Sairaudet, leikkaukset ja toipumisprosessit ovat aina niin fyysisesti kuin psyykkisestikin raskaita, mutta elämä avanteen kanssa tuo mukanaan aivan omat ainutlaatuiset haasteensa. Pääsääntöisesti voit alkaa leikkauksen jälkeen tehdä vähitellen samoja asioita kuin ennen sitä, mutta on tärkeää kuunnella omaa kehoa ja varoa rasittamasta itseään liikaa ensimmäisten avanneleikkauksen jälkeisten kuukausien aikana.

Ota elämäsi hallintaan ja löydä uusia, omaan elämäntyyliisi sopivia tapoja elää avanteen kanssa.

Napsauttamalla alla olevia linkkejä pääset lukemaan lisää aiheesta.

Kertomuksia

Lue muiden avanneleikattujen kokemuksista.