Avanneleikkaus, sairaalahoito ja toipuminen | Dansac FI

Sairaalahoito ja toipuminen


Sairaalahoito ja toipuminen

On tärkeää tottua avanteeseen sekä fyysisellä että psyykkisellä tasolla. Vaikka haavan parantumisvaiheessa voi tuntua kipua, on tärkeää noudattaa terveydenhuollon ammattilaisten antamia ohjeita. He tuntevat tilanteesi ja voivat opastaa ja auttaa sinua vaikeiden hetkien aikana.

Uusi elämäsi avanteen kanssa alkaa, kun kotiudut sairaalasta. Vähitellen alat ymmärtää, kuinka avanteen kanssa toimitaan, ja opit uusia asioita niin, että voit nauttia elämästä samaan tapaan kuin ennen leikkausta. Itseluottamuksesi kasvaa ja kehittyy.

Napsauttamalla alla olevia linkkejä pääset lukemaan lisää aiheesta.

Vinkkejä ja ohjeita -sarja

Nämä hyödylliset kirjaset on tarkoitettu opastukseksi leikkaukseen, sen jälkeisiin kuukausiin sekä myöhempään elämään.

Lue lisää

Avanteen kotihoito -sarja

Tässä sarjassa esitellään avannehoitoa sekä yksi- ja kaksiosaisten avannesidosten pussin vaihtoa.

Lue lisää

Lasten avannehoito

Kuvitettu Mitä vatsassasi on, Emil? -kirjanen sisältää ohjeita vanhemmille, avannehoidon ammattilaisille ja lastenosaston sairaanhoitajille.

Lue lisää

eStoma

eStoma on Internet-pohjainen koulutusportaali, joka on tarkoitettu avanneleikatuille ja heidän läheisilleen.

Lue lisää

Tässä sivustossa esitettyjä tietoja ei ole tarkoitettu lääketieteelliseksi neuvonnaksi eikä korvaamaan sinua hoitavalta lääkäriltä tai muilta terveydenhuollon ammattilaisilta saamiasi ohjeita. Tämän sivuston tietoja ei saa käyttää ohjeina kiireellistä lääketieteellistä hoitoa edellyttävissä tilanteissa. Jos tilanteesi edellyttää kiireellistä lääketieteellistä hoitoa, hakeudu välittömästi lääkäriin.