Täysillä eläminen avanneleikattuna

Nils ei anna avanteensa estää häntä elämästä täyttä ja aktiivista elämää. Hän rakastaa olla yhdessä perheensä ja ystäviensä kanssa, käydä salilla ja rannalla sekä harrastaa urheilua, kuten hiihtoa ja laskuvarjohyppyjä.  

Tapaa Nils, Crohn-kapinallinen

40-vuotias Nils asuu eteläisessä Norjassa. Teini-iässä vuosien Crohnin-taudista johtuvien sairastelun ja kipujen jälkeen hän pääsi avanneleikkaukseen 26-vuotiaana. Nils rakastaa vapautta ja itsevarmuutta, jotka hän löysi avanneleikkauksen jälkeen.  

Kuvittele elämä ilman mitään rajoja. Ilman kipuja, ilman jatkuvaa murehtimista omasta terveydentilasta ja huolta siitä, mitä kaikkea et voi kokea. Avanne antoi minulle vapauden. En ole sairastellut 18 vuoteen. Pystyn lähtemään rannalle, urheilemaan, tekemään laskuvarjohyppyjä, hiihtoretkiä. On uskomatonta verrata nykyistä elämääni siihen aikaan, että jouduin aiemmin käymään vessassa 40-50 kertaa päivässä, Nils kertoo.  

Itsevarmuus johtaa avoimuuteen ja rehellisyyteen 

Nils kertoo, että läheiset ihmiset kuvailisivat häntä myönteiseksi, energiseksi ja vahvaksi. Hän pitää haasteista urheilussa ja mahdottomiksi ajateltujen suorituksien nujertamisesta. Laskuvarjohyppyjen ja hiihtämisen lisäksi hän pelaa tennistä ja käsipalloa. Vaikka käsipallo on fyysinen kontaktilaji, hän ei murehdi avannesidostaan. Työssään hoitajana kuntoutusklinikalla, missä hänen täytyy joskus olla läheisessä kontaktissa toisiin ihmisiin, hän luottaa avannesidokseensa.  

Itseluottamus on auttanut Nilsiä olemaan avoin ja rehellinen. Hän on puhunut avanteestaan televisiossa ja jakaa tarinaansa netissä. Hän puhuu vapaasti kaikesta, mikä liittyy elämään avanneleikattuna, seksi ja parisuhteet. Häntä ei nolota. Jos tapaan jonkun uuden ihmisen ja asiat tuntuvat sujuvan mukavasti, kerron ensimmäisten treffien jälkeen, että minulla on avanne, jotta ei tulisi yllätyksiä, jos suhde etenee, kertoo Nils. Minulla ei ole ollut yhtään huonoa kokemusta tai mitään kiusallisuutta.  

Nilsin teini-ikäiset lapset eivät koskaan ole tunteneet isäänsä ilman avannetta. He eivät tee asiasta minkäänlaista numeroa. Jos he ovat uteliaita, he vain kysyvät ja hyväksyvät vastauksen. Vuorovaikutus on hyvin suoraa ja myönteistä ja kuten lasten kanssa usein, aika hauskaa. Poikani Maxin lempiläppä on, ”Hei, onko joku pieraissut? Se ei ole isäni, koska hän ei pysty pieremään!”, nauraa Nils.  

Avanteen ympärysihon terveys on avainasia 

Nils tietää, että ihon terveys on erittäin tärkeää avanneleikatulle. Hän kannustaa muita oppimaan siitä niin paljon kuin mahdollista. Haluan, että avanteen ympärysihoni näyttää samalle kuin ihoni muualla kehossani, hän kertoo. Kannattaa olla johdonmukainen ja täsmällinen sidosten vaihdossa. Täytyy olla huolellinen ja pitää kiinni puhtaudesta. On tärkeää, että iho on kuiva, jotta ihonsuojalevy tarttuu hyvin ja sidos on turvallinen.  

Nils painottaa myös oikeanlaisen sidoksen löytämisen tärkeyttä, jotta avanteen ympärysiho pysyy hyvin suojattuna. Oma kokemukseni on, että Dansacin NovaLife TRE™ avannetuotteet, jotka on suunniteltu ihon hyvinvoinnin edistämiseen, jättävät tarpeettomiksi kaikki suihkeet ja voiteet.   

Pysy myönteisenä ja elä parasta elämääsi 

Elä elämääsi täysillä, tämä on Nilsin suurin neuvo. Hänen mielestään ei kannata miettiä, mitä muut ihmiset ajattelevat tai miten uudet ihmissuhteet sujuvat. Hän kannustaa kaikkia elämään hetkessä. Tekemään kaikkea, mitä tekee mieli tehdä.  

Hän kannustaa avanneleikattuja puhumaan kokemuksistaan. Älä pelkää kertoa tarinaasi tai sitä, millaista elämä avanneleikattuna on, hän sanoo. Olemalla avoin ja rehellinen, voi auttaa rikkomaan hiljaisuuden ja inspiroimaan muita elämään täysillä. Aloita keskustelu ja huomaat, miten sinun myönteinen asenteesi voi muuttaa muiden ajattelua!  

 


Henkilöt, jotka antoivat suosituksia, saivat korvauksen Dansac A/S. Esitetyt suositukset, lausunnot ja mielipiteet soveltuvat kuvattuihin henkilöihin. Nämä suosittelut edustavat heidän kokemustaan, mutta tarkat tulokset ja kokemukset ovat yksilöllisiä ja yksilöllisiä jokaiselle henkilölle.