Pidä hyvää huolta itsestäsi näillä vinkeillä

Pysy terveenä huolehtimalla itsestäsi.

Pienillä teoilla voi olla valtava merkitys.

Pysy myönteisenä
Etsi tasapaino, jossa saat tarvitsemasi tiedot mutta rajoitat samalla sosiaalisen median ja uutisten kulutusta. Jos hukutat aivosi uutisvirtaan, ne käyvät ylikierroksilla ja täyttyvät adrenaliinilla.

Pysy aktiivisena
Kuluta ahdistuksen vapauttama ylimääräinen adrenaliini liikuntaan, mieluiten ulkona. Jos sinun on pysyteltävä sisällä, kokeile liikkua videon tahdissa tai vaikkapa siivoten.

Pysy yhteydessä
Soita ystävälle tai perheenjäsenelle, joka tuntee sinut todella hyvin, kuuntelee huoliasi ja vakuuttaa, että tunteesi ovat normaaleja.

Pysy keskittyneenä
Jos hengität pinnallisesti ja nopeasti, hidasta. Tämä lähettää kehollesi viestin, että kaikki on hyvin etkä tarvitse enempää adrenaliinia. Hengitä sisään rohkeutta, hengitä ulos pelkoa!

Nämä vinkit itsestä huolehtimiseen on laatinut Sue Lennon, arvostettu sairaanhoitaja, terapeutti, kouluttaja ja valmentaja, jolla on lähes kolmen vuosikymmenen kokemus onkologian sairaanhoidosta, mukaan lukien urologia ja avannehoito. Hänen intohimonsa on hoitajan ja potilaan välinen vuorovaikutus. Lennon tahtoo ymmärtää “sairauden elettyä kokemusta“ voidakseen tarjota aidosti kokonaisvaltaista hoitoa. Hän luennoi usein kansainvälisissä työpajoissa ja konferensseissa.