Kiltteys tekee hyvää terveydelle

Lisää kalenteriisi tänään hieman iloa.

Työnkin luomisesta voi tulla tapa.

Vaikka eristäytyminen voi olla tällä hetkellä hyödyllistä, saatat silti tuntea henkistä painetta. Et välttämättä koe, että tilanne on hallinnassasi. Tällaiset ajat saavat meidät huomaamaan, miten riippuvaisia olemme rutiineista ja miten vaikeaa on elää ilman noita jokapäiväisiä edistymisen merkkejä.

Ystävysty rutiinin kanssa
Päivittäisen hyvinvoinnin ylläpitämisessä tärkeintä on ennen kaikkea rutiini. Siihen kuuluu sängystä nouseminen järkevään aikaan, pukeutuminen, terveellisesti syöminen, liikunnan mahduttaminen päivään sekä realistinen suunnitelma päivälle.

Muita auttamalla autat myös itseäsi
Rutiinin lisäksi voit hakea virkistystä yhteisistä hetkistä ja kiltteydestä. Harkitse näitä ideoita

Juttele mukavia
Pudota kortti naapurin postilaatikkoon tai kysy häneltä puhelimitse kuulumisia. Kirjoita kiitoskirje työntekijöille, jotka pitävät maailmaa pystyssä. Kiitosten ja toivotusten saaminen on ihanaa, mutta niiden antaminen on vielä mukavampaa.

Vietä yhteistä aikaa uusin tavoin
Opeta nuorelle sukulaisellesi ruoanlaittoa videopuhelun kautta tai syökää yhdessä virtuaalinen illallinen. Pelaa verkossa Scrabblea, backgammonia tai shakkia maapallon toisella puolella majailevien kanssa. Pidä keskustelu kepeänä ja tähtää naurun maksimointiin.

Keskity kasvuun
Istuta siemen ja hoida tainta. Jopa parvekkeella kasvava taimi tai helppo sisäyrtti voi ravita mieltä. Ja sopia mainiosti päivällisen päälle!

Nämä vinkit itsestä huolehtimiseen on laatinut Sue Lennon, arvostettu sairaanhoitaja, terapeutti, kouluttaja ja valmentaja, jolla on lähes kolmen vuosikymmenen kokemus onkologian sairaanhoidosta, mukaan lukien urologia ja avannehoito. Hänen intohimonsa on hoitajan ja potilaan välinen vuorovaikutus. Lennon tahtoo ymmärtää “sairauden elettyä kokemusta“ voidakseen tarjota aidosti kokonaisvaltaista hoitoa. Hän luennoi usein kansainvälisissä työpajoissa ja konferensseissa.