Kuinka Matilda sai elämänsä takaisin

Muotimarkkinointipäällikkö Matilda, nyt 27, on elänyt avanteen kanssa teini-ikäisestä lähtien. Se muutti hänen elämänsä täysin ja antoi hänelle positiivisen tulevaisuuden.

Opi, kuinka Matildan avanne auttaa häntä elämään täysillä.

Asun Ruotsissa, ja suuret intohimoni ovat matkustaminen ja seikkailu. Rakastan vapautta matkustaa, tutkia ja uppoutua kulttuuriin. Kun olin jatkuvasti sairas haavaisen paksusuolitulehduksen vuoksi, tuntui kuin maailmani olisi sulkeutunut. Avanteeni on ollut lippuni pois tuosta tilanteesta. Olen matkustanut Fidžille, asunut suurissa kaupungeissa, kuten New Yorkissa ja Singaporessa, ja vieraillut syrjäisillä rannoilla ja maisemissa - tämä kaikki ei olisi ollut mahdollista ilman avannettani.

Tietoisuuden lisääminen elämästä avanteen avulla

Kaipaan jälleen New Yorkia - suurkaupunkia, kattoja, erinomaisia kävelyretkiä ja ihmisiä. Rakastan kaupunkielämän pulssia ja tempoa. Voisin myös saada mahtavia kuvia sieltä! Kun olin siellä viime kerralla, en ollut yhtä keskittynyt sosiaaliseen mediaan, mutta nyt voisin saada hienoja kuvia, jotka esittelevät avanteeni, jotka voisin jakaa. Olen todella intohimoinen kasvattamaan tietoisuutta siitä, millaista on elää avanteen kanssa, ja varmistaa, että ihmiset tietävät, kuinka hyvää elämä voi olla. Sen tekeminen sosiaalisen median kautta, erityisesti Instagramissa (jossa olen @matildaahdrian), alkoi harrastuksena ja siitä on nyt tullut iso osa elämääni.

Nyt voin olla yhteydessä tuhansiin seuraajiin ja olla yhteydessä heihin sekä jakaa matkani ja jokapäiväisen elämäni. Julkaisen kuvia ja videoita minusta poseeraamassa huvin vuoksi tai näyttämässä, kuinka helppoa on hoitaa avannettani - olla jopa bikineissä! Aloitin bloggaamisen ennen kuin minulle tehtiin ohutsuoliavanneleikkaus vuonna 2011, vain täyttääkseni päiväni ja pitääkseni päiväkirjaa itselleni, mutta nyt kyse on Instagramista. Ihmisiltä saamani palaute on hämmästyttävää ja motivoi minua jatkamaan.

Yhteydenpito seuraajiin ympäri maailmaa

Seuraajani ovat enimmäkseen tyttöjä, mutta suorat viestini (DM) ovat sekä tytöiltä että pojilta - noin 60/40-jaolla. He kysyvät minulta kaikenlaisia asioita, jopa siitä, mitä pukea tanssiaisiin! Monet vanhemmat ihmiset ottavat minuun myös yhteyttä puhuakseen lapsistaan. Perheet jakavat tarinoitani ja videoitani, joiden he sanovat auttavan lisäämään heidän tietämystään ja vakuuttamaan heille, että kaikki tulee olemaan kunnossa - mikä saa minut tuntemaan oloni hyväksi.

Seuraajani ovat nyt kansainvälisempi, kun julkaisen englanniksi. Sosiaalinen media on antanut minulle äänen ja antaa muille mahdollisuuden olla yhteydessä minuun; se ei ole vain yksisuuntainen katu. Usein ihmiset haluavat jakaa tarinansa tai pelkonsa, koska se voi olla yksinäistä, kun muut eivät ymmärrä, mitä olet käymässä läpi. Kukaan ei voi kuvailla, miltä avanne tuntuu. Se on jotain, joka sinun on koettava itse, joten puhuminen jonkun kanssa samassa tilanteessa on uskomattoman arvokasta. Minulle se on sosiaalisen median voima - voit löytää inspiraatiota, lohtua ja jotain, josta pitää kiinni. Ihmisillä on näkymättömiä kamppailuja, etkä voi aina nähdä, että joku on sairas, joten on välttämätöntä puhua siitä.

Muistan selvästi, millaista oli tuntea olonsa niin sairaaksi koko ajan. Minulla oli haavainen paksusuolitulehdus 14-vuotiaasta lähtien, ja oli haastavaa löytää lääkkeitä, joilla ei ollut sivuvaikutuksia (kasvoni turposivat jonkin aikaa, ja teini-ikäisenä se oli pahinta!). Oli myös kamalaa olla jatkuvasti kuumeessa ja olla kykenemätön syömään tai nukkumaan hyvin. Olen nyt 27-vuotias, mutta kun sain diagnoosin, sairaudestani ja leikkauksestani oltiin hyvin hiljaa, eikä kukaan halunnut puhua niistä. Vihasin näkymättömyyden tunnetta, joten siksi työskentelen nyt yhdessä Dansacin kanssa ja käytän sosiaalista mediaa levittääkseni tietoisuutta elämästä avanteen kanssa. Elän elämääni täysin normaalisti – minulla vain sattuu olemaan avanne. Joten olen onnellinen, jos avoimuus elämästäni voi auttaa edes yhtä ihmistä.

Hyvän olon tunne ihollasi

Avanteen ympärillä olevan ihon pitäminen terveenä on kriittistä. Matkan alussa avanteen ympärysihoni oli ärtynyt ja olin myös huolissani siitä, että avannesidokseni ei pysyisi kiinni. Siksi mielestäni meidän pitäisi olla avoimia ja rehellisiä ja puhua jatkuvasti ongelmista, joita ihmiset, joilla on avanne, voivat kohdata. Jos kerromme ongelmista uusille käyttäjille, he tietävät, että heidän ei tarvitse hyväksyä niitä, ja he voivat pyytää ja löytää ratkaisuja.

Avannetuotteiden laatu tänään verrattuna siihen, mitä käytin 10 vuotta sitten, on kuin yö ja päivä. Valmistajat ovat parantaneet sidoksiaan merkittävästi, mikä tekee elämästä avanteen kanssa niin paljon parempaa. Käytän Dansac-tuotteita ja ne toimivat minulla todella hyvin. Voin käydä pitkissä suihkuissa, uida, matkustaa, käydä retkillä, ja avannesidokseni vain tekee työnsä.

Se, että pystyt hallitsemaan avannettasi ja pitämään ihosi terveenä, antaa sinulle hallinnan tunteen ja antaa sinulle mahdollisuuden elää elämääsi. Elämässä on niin paljon hauskaa joka on koettavissa, kun tunnet olosi hyväksi.

Antoisa elämä avanteen kanssa - keho ja sielu

Luulin aina, että avanne oli viimeinen keino, suunnitelma B. Mutta eräänä päivänä sairaalassa kuumeeni oli niin korkea, että lääkäreiden oli lopetettava lääkitykseni, ja minulle tehtiin leikkaus seuraavana päivänä. Kaikki oli melko dramaattista, joten minulla ei ollut paljon aikaa ajatella tai käsitellä sitä. Mutta minulle tuli mieleen, että tämä oli tilaisuuteni saada elämäni takaisin. En halunnut avannetta, mutta se oli ainoa ratkaisuni, ja se teki elämästäni jälleen täysin normaalia.

Leikkauksen jälkeen muistan halunneeni epätoivoisesti koulun retkelle, mutta olin silti hieman liian heikko, joten ystäväni auttoivat minut pyörätuoliin. Silloin tajusin, että avanne ei estä minua sanomasta kyllä asioille. Minun piti vain tehdä pieniä säätöjä, ja sitten voisin tehdä mitä halusin - ja teen edelleen.

Toivon, että ne, jotka ovat huolissaan avanteesta, voivat muuttaa, miten he ajattelevat siitä. Se ei ole pahinta, mitä voi tapahtua. Minulle se oli itse asiassa paras asia. Vapaus, jonka se antaa sinulle, on fantastinen. Minulle se tarkoittaa sitä, että nautin opinnoistani, matkustan ympäri maailmaa, asun kolmella mantereella, minulla on rakastamani muotimarkkinointityö ja olen sosiaalisen median kautta yhteydessä tuhansiin ihmisiin ympäri maailmaa.


Ihmiset, jotka jakavat kertomuksensa, saivat korvauksen Hollister Incorporatedilta. Esitetyt kertomukset, lausunnot ja mielipiteet soveltuvat kuvattuihin ihmisiin. Nämä suosittelut edustavat heidän kokemustaan, mutta tarkat tulokset ja kokemus ovat ainutlaatuisia ja yksilöllisiä jokaiselle henkilölle.